Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Новини 2008 р.

Найважливіше за цей рік

18.11.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

Новий диск із серії «Україна 13 – 18 ст.» присвячено Галичу та Галичині. Тут ви знайдете літературу про Галицько-Волинське князівство, про перипетії історії краю під владою Польщі, Речі Посполитої, Австрії, про церковне життя регіону. Міститься багатий краєзнавчий матеріал, який стосується сучасних Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської областей.

Слід знати, що західна частина історичної Галичини, яка була заселена українцями, нині належить Польщі (сучасні Підкарпацьке і частина Малопольського воєводств). В довіднику ви знайдете інформацію також по цих історичних українських землях.

Видання буде корисне всім, хто цікавиться історією цього краю.

Більше інформації…

22.10.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

Новий диск А.В.Пивовара має назву «Кіровоградщина : витоки історії краю». Видання присвячено часам до заснування Єлисаветграда (нинішнього Кіровограда) в 1756 р. На основі нововиявлених історичних джерел показано хід народної колонізації : заснування сіл і хуторів, рух населення, його заняття і матеріальний стан, заснування церков та становлення церковного устрою.

Видання буде корисне всім, хто шукає корені своєї родини на Кіровоградщині, хто цікавиться історією цього краю.

Більше інформації…

6.10.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На даному компакт-диску розміщено каталог виставки, яка проходила у 2004 р. в Музеї історичних коштовностей України.

Цей каталог представляє творчість більше 100 майстрів Європи: з Німеччини, Польщі, Австрії, Угорщини, Нідерландів, Франції, Італії, Швеції.

Більше інформації…

20.09.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

Диск О.Г.Церковняк-Городецької та Н.А.Малинської присвячено Катерині Грушевській (1900 – 1943) – талановитій дочці нашого славного історика, першого президента України Михайла Грушевського.

На диску ви знайдете її коротку біографію, список її наукових праць та літератури про неї, фотогалерею. Важливою частиною диску є повні тексти часопису «Первісне громадянство», який виходив за редакцією К.М.Грушевської в 1926 – 1929 рр.

Більше інформації…

28.08.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено частину енциклопедичного бібліографічного довідника «Україна 13 – 18 ст.» – «Іван Мазепа». Цей довідник містить праці про особу гетьмана, про воєнні, політичні та культурні події 1687 – 1710 років, про шведського короля Карла 12, Північну війну 1700 – 1721 років і Полтавську битву 1709 року, а також перелік творів красного письменства про Мазепу та його добу.

Більше інформації…

16.07.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено частину енциклопедичного бібліографічного довідника «Україна 13 – 18 ст.» – «Богдан Хмельницький». Цей довідник містить праці про особу славного гетьмана, про Визвольну війну українського народу, про воєнні та політичні події 1648 – 1657 років, а також перелік творів красного письменства про Хмельницького та його добу.

Більше інформації…

17.06.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

Книга священика Віталія Клоса «Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир від заснування до сьогодення» розповідає про історію Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря в м. Києві – однієї з найбільших та найвеличніших православних обителей України: заснування в X ст., закладення Золотоверхого собору в 1108 р., набуття мощей св. великомучениці Варвари, внутрішнє життя монастиря, видатні настоятелі, будівництво та реконструкція споруд в різні періоди до сьогодення, руйнація монастиря більшовиками та його відновлення в незалежній Україні.

Диск випущено з нагоди 900-ліття , яке буде відзначатись у липні 2008 р.

Більше інформації…

7.06.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено частину енциклопедичного бібліографічного довідника «Україна 13 – 18 ст.» – «Історія України в красному письменстві». Цей довідник містить описи всіх творів великих жанрів (романів, повістей, драм, поем) з історії України, написаних як українськими, так і зарубіжними письменниками. Він містить також описи критичних студій над українською історичною белетристикою.

Більше інформації…

24.05.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску розміщено роботу архієпископа Димитрія (Рудюка) «Мати церков руських». Вона присвячена історії найдавнішого православного храму Русі-України – Десятинної церкви у Києві. У невеликих популярно написаних нарисах висвітлено основні етапи драматичної історії церкви : заснування князем Володимиром – хрестителем Русі, розквіт в княжу добу, зруйнування в 1240 році, відбудову за митрополита Петра Могили (17 ст.) та в 19 ст., більшовицьку руйнацію. Обговорюються проблеми відродження храму. Робота рясно ілюстрована.

Диск випущено з нагоди 900-ліття , яке буде відзначатись у липні 2008 р.

Більше інформації…

12.05.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено енциклопедичний бібліографічний довідник «Чільні історики України». Він містить описи праць про життя, наукову, громадську та політичну діяльність провідних знавців нашої історії, описи їх наукових та публіцистичних праць.

Більше інформації…

16.04.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено енциклопедичний бібліографічний довідник «Михайло Грушевський». Він містить описи праць про життя, наукову, громадську та політичну діяльність першого президента України, описи наукових та публіцистичних праць нашого найвизначнішого історика.

Більше інформації…

2.04.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено енциклопедичний бібліографічний довідник «Церква в Україні 13 – 18 ст.»

Більше інформації…

14.03.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено черговий компонент енциклопедичного бібліографічного довідника «Україна 13 – 18 ст.» – предметний покажчик.

Більше інформації…

4.03.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено черговий компонент енциклопедичного бібліографічного довідника «Україна 13 – 18 ст.» – покажчик праць, які висвітлюють історію України, систематизований за історичними періодами.

Більше інформації…

14.02.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

Новий компакт-диск представляє енциклопедію життя і творчості Лесі Українки. На нашому сайті вже більше року успішно розвивається веб-версія цієї енциклопедії. Нині ми можемо запропонувати нашим читачам значно розширений і доповнений варіант цього продукту.

10.02.2008 р. Новий компакт-диск «Мисленого древа»

На новому диску представлено черговий компонент енциклопедичного бібліографічного довідника «Україна 13 – 18 ст.» – покажчик праць, які висвітлюють історію України, систематизований за роками публікації.

Більше інформації…

10.01.2008 р. Новий компакт-диск "Мисленого древа"

На новому диску представлено покажчик вчених, які працювали у 19 – 20 ст. над дослідженням історії 13 – 18 ст. зі складу енциклопедичного бібліографічного довідника «Україна 13 – 18 ст.»

Більше інформації…