Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Герої Чорнобиля – в Італії

Рим. (ТАРС). Сюди у складі делегації МВС СРСР прибула група радянських пожежників, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У її складі В.Ф.Рубцов, І.З.Кацюра і О.І.Єфименко. Делегація перебуває в Італії на запрошення властей міста Черазо (область Кампанія) у звязку з врученням радянським пожежникам спеціальної премії за великий внесок у справу охорони навколишнього середовища – «Золота чайка».

«Дії пожежників у Чорнобилі, – заявив журналістам голова жюрі премії, відомий італійський вчений, професор Джузеппе Монталенті, – були виявам справжнього героїзму, їх відвага допомогла уникнути більш тяжких наслідків аварії на АЕС». У свою чергу лауреат Нобелівської премії й галузі фізики професор Карло Руббіа сказав: «Завдяки величезній самовіддачі сотень пожежників у Чорнобилі було відвернуто катастрофу, до якої могла б призвести одна з найсерйозніших аварій у поки що короткій історії мирного атому. Ми повинні бути глибоко вдячні цим людям».

Програмою перебування делегації МВС СРСР на Апеннінах передбачено відвідання різних міст Італії, численні зустрічі з італійськими пожежниками, а також представниками громадськості країни.

Київська правда, 1987 р., 3.07, № 153 (18938)