Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Вчасна допомога

В.Сірик, секретар парткому дослідно-показового редукторного заводу

Нині преса дуже багато пише про те, які чудові якості виявляють наші люди, працюючи над ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виконуючи замовлення, які надходять звідси. Я хотів би в кількох словах розповісти про те, як виконувалося одне із замовлень на нашому заводі. Строки для нього відводилися, ясна річ, надзвичайно стислі. Отже, ми дуже ретельно продумали, кому доручити роботу. Тобто, підібрали найкращих спеціалістів відповідного профілю. Це бригадир верстатників дільниці нової техніки Л.С.Гордієнко (він очолив групу, що виконувала завдання), токар цієї ж дільниці С.М.Дмитрієв, токарі інструментального цеху М.Ф.Шкуренко та А.М.Чикалюк, токар ремонтно-механічного цеху Й.О.Стогній.

Роботу організували цілодобово. Напруження було велике. Але ніхто не чув від робітників і слова про втому, хоч відпочивали вони мало. Прагнули виконати замовлення раніше строку.

Та трапилося непередбачене – поламався верстат, на якому велися роботи. З запасними частинами до нього – дуже складно. На заводі їх не виявилося. Не знайшли ми їх і на інших підприємствах міста, бо такі верстати мало хто має.

Залишався єдиний варіант – звернутися в Рязань, на виробниче верстатобудівне об’єднання, яке випускає верстати. Послали туди телефонограму. За виконання нашого замовлення рязанські верстатобудівники взялися негайно.

Навіть у цій ситуації завод виконав замовлення для Чорнобиля на добу раніше строку,

Прапор комунізму, 1986 р., 24.05, № 124 (2520).