Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Іван Антонович Бабицький

Група товаришів.

На 57-му році життя раптово помер Герой Соціалістичної Праці, бригадир комплексної монтажної бригади тресту «Південенергомонтаж» Всесоюзного об’єднання «Союзатоменергобуд» Міністерства енергетики і електрифікації СРСР І.А.Бабицький.

І.А.Бабицький народився у 1930 році в селі Степки Овруцького району Житомирської області в сім’ї селянина.

Трудову діяльність І.А.Бабицький почав п’ятнадцятирічним хлопчиком у колгоспі.

З 1948 року І.А.Бабицький за комсомольською путівкою направлений на відбудову Донбасу і до 1968 року бере участь у будівництві ряду електростанцій.

У 1968 році І.А.Бабицький почав роботу в монтажних управліннях тресту «Південенергомонтаж» спочатку монтажником, а потім очолив комплексну бригаду по монтажу металоконструкцій основних споруд на теплових станціях.

Вся трудова діяльність І.А.Бабицького була пов’язана з будівництвом електростанцій.

І.А.Бабицький безпосередньо брав участь у спорудженні Молдавської, Бурштинської. Запорізької, Придніпровської ДРЕС, Калуської, Білоцерківської, Чернігівської, Ростовської, Черкаської ТЕЦ, Курської, Ровенської і Чорнобильської атомних станцій. І всюди він проявляв себе як відмінний спеціаліст-майстер, який добре знав свою справу.

І.А.Бабицький був хорошим наставником, виховав цілу плеяду чудових монтажників, продовжувачів його справи.

Добросовісний труд І.А.Бабицького високо оцінений нашою Батьківщиною, йому присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці, нагороджено орденом Леніна, орденом Трудового Червоного Прапора, медалями. Йому було присвоєно почесне звання заслуженого енергетика країни.

Пам’ять про Івана Антоновича Бабицького – невтомного трудівника, чуйного товариша, щиру людину – завжди залишиться в серцях тих, хто знав його, разом з ним трудився і жив.

Київська правда, 1987 р., 17.02, № 40 (18825).