Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Мужність – повсякдень

Працівники пожежної охорони нашої країни відзначили своє професійне свято. Питання боротьби з вогнем вже в перші місяці Радянської влади були поставлені на рівень найважливіших державних завдань.

За мужність і героїзм, проявлені на різних етапах боротьби за побудову нового суспільства, радянські пожежники відзначені урядовими нагородами, на честь їх споруджені пам’ятники.

Чималий загін пожежників працює в нашому районі. Про їх трудові будні наш кореспондент веде розмову з начальником районного відділу пожежної охорони В.С.Білоусом.

З: Вікторе Степановичу, як відомо, радянські пожежники завжди готові стати на захист соціалістичної власності, самого життя людського, якщо їм загрожує вогненна стихія. Найкращі людські і професійні якості бійці та командири пожежної охорони Київщини проявили при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Що ви можете сказати про участь у тій героїчній боротьбі пожежників нашого району?

В: За мужність і самовідданість, проявлені в ті трагічні дні, нагороджені орденом Червоної Зірки працівники пожежної частини по охороні заводу «Іскра» капітан Валерій Григорович Сазонов, лейтенант Станіслав Васильович Юзишин і молодший сержант Микола Федотович Курилович. Водій пожежної автомашини Станіслав Вікторович Щербак і старший пожежний Віктор Михайлович Пономаренко нагороджені медалями «За відвагу на пожежі». Старшого пожежного Анатолія Олександровича Друзя відзначено медаллю «За трудову доблесть», старшому інженеру відділення пожежної охорони району Івану Григоровичу Хмелю, інспекторам відділення пожежної охорони району лейтенантам Олегу Володимировичу Венжику і Анатолію Васильовичу Степаненку вручені знаки «Кращий працівник пожежної охорони МВС СРСР».

З: Що є запорукою успіхів у роботі пожежних?

В: Перш за все, органічне поєднання глибоких спеціальних знань і багатого практичного досвіду.

Важко переоцінити ту роль, що її відіграють в боротьбі з вогнем, добровільні пожежні частини.

З: Звичайно, у пожежників нашого району є свої ще не вирішені проблеми?

В: Так, і основна з них полягає в тому, щоб виховати в кожної людини серйозне ставлення до дотримання правил протипожежної безпеки.

Шлях до комунізму, 1987 р., 18.04, № 47-49 (6781-6783).