Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

АПН : обличчя країни через правдиву інформацію

Ігор Засєда, заступник завідуючого Українським відділенням АПН

Лише два факти з подій останніх місяців. Перший репортаж з щойно евакуйованої Прип’яті, який з’явився у багатьох країнах світу – від Фінляндії до Канади та Австралії, було написано власкором Українського відділення АПН Володимиром Коліньком. Він розповів про те, що ж насправді сталося на Чорнобильській АЕС [1]. Це був перший правдивий репортаж, який дозволив пролити справжнє світло на цю подію. А недавно в Києві побувало три фотокореспонденти – Мері Еллен Марк та Метью Найт з США, Олег Гомола з Праги. Всі вони у співробітництві з АПН працювали за завданням американської видавничої фірми «Коллінз», яка готує фотокнигу «Один день з життя СРСР», приурочену до 70-річчя Жовтневої революції [2].

Девіз АПН – інформація в ім’я миру, в ім’я кращого взаєморозуміння між народами. Значний внесок у пропаганду досягнень нашої республіки за кордоном робить колектив Українського відділення АПН. Це – статті й нариси, інтерв’ю та фоторепортажі, що публікуються як у виданнях АПН (Агентство видає у соціалістичних, капіталістичних державах і країнах, що розвиваються, кілька десятків ілюстрованих журналів), так і в газетах та журналах країн Європи, Азії, Америки, Африки. Крізь хащі антирадянської пропаганди журналісти АПН на яскравих і об’єктивних прикладах доносять правду про Країну Рад, про Україну, про життя наших людей, проблеми, які вирішує наше суспільство. Прагнучи повніше задовольняти величезний, особливо після 27 з’їзду КПРС, інтерес до змін в СРСР, журналісти Українського відділення розширюють авторський актив. Широко залучаються як автори відомі діячі науки, культури, спеціалісти народного господарства, керівні партійні працівники.

Недавно Українське відділення АПН переїхало в нове приміщення за адресою Хрещатик, 4. Тут для журналістів та фоторепортерів, для зарубіжних гостей, які прибувають до Києва на запрошення АПН, створено прекрасні умови для роботи.

Та, звичайно, головне – з’явилася можливість розширити роботу з авторським активом, активізувати діяльність громадської ради АПН. Ми запрошуємо співробітничати з АПН. Пишіть нам, заходьте, дзвоніть: 229-33-53, 229-33-20.

Вечірній Київ, 1987 р., 28.05, № 122 (13037)

[1] Все питання в тому – кому він розповів? В СССР цей репортаж не друкувався.

[2] Уже сам факт такого присвячення однозначно вказує, що ця “видавнича фірма” є совєтською резидентурою, книга готується за наші народні грошики, а вказані фотокореспонденти – совєтські агенти.