Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Літо другого народження

Н.Марущак, громадський кореспондент «Київської правди»

Будови дружби і взаємовиручки

Відбуяв біло-рожевим цвітом сад, якось непомітно весна перейшла в літо. Те літо, що стане для Винарівки [1] ніби другим народженням.

…Із самісінького ранку до пізнього вечора не спадає напруження на будівельному майданчику. У чітко вивіреному ритмі трудяться люди. З траси Київ – Одеса, що в кількох сотнях метрів звідси, весь час звертають сюди потужні ЗІЛи, КамАЗи, які привозять цеглу, пісок, залізобетонні плити, щебінь, вікна, двері… Представники будівельних колективів Кіровограда, Олександрії, Знам’янки, Світловодська споруджують тут житло для людей, переселених із 30-кілометрової зони Чорнобильської АЕС.

Була обідня пора. До просторої їдальні сходилися люди. Пообідавши, зупинялися на кілька хвилин біля вітрини із свіжими газетами. Особливо довго читали свою – «Кіровоградську правду». І не дивно: всіх їх хвилює, як там, вдома.

І знову до роботи. У 400 посланців Кіровоградської області важливе і термінове завдання: в короткий строк звести в селі Винарівка Ставищенського району 50 впорядкованих будинків садибного типу.

Неприємні корективи внесла в їх роботу цьогорічна зима. Однак вони швидко надолужили прогаяне, а нині перевиконують плани. Їх девіз: темпи і якість.

– Можна щиро позаздрити майбутнім господарям, – говорять маляри-штукатури з Олександрійського ремонтно-будівельного управління № 2. – Житлова площа будинків 40-50 квадратних метрів, простора кухня, передпокій, підсобні приміщення. Для майбутніх мешканців Винарівки вже зведено двоповерховий магазин-їдальню, нині на черзі спорудження ще одного магазину, лазні.

Високопродуктивно трудяться муляр А.М.Катеринський, монтажник В.Я.Лелека, газоелектрозварник Г.В.Яворський, маляр М.Г.Капітанова, муляри М.А.Васькін та О.П.Новиков. Вміло налагодили виробництво робітники комплексних бригад РБУ-3 Кіровоградського облрембудтресту І.І.Щукіна і В.М.Федорова.

Народжується в селі Винарівка вулиця Кіровоградська.

Київська правда, 1987 р., 3.06, № 128 (18913).

[1] 7 км на захід від Ставищ.