Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Постійна готовність

А.Маляренко

Партійне поповнення

«Прошу прийняти мене кандидатом у члени КПРС…» ці слова командир пожежного відділення, старший сержант Геннадій Пескун написав 12 травня після повернення із району Чорнобильської АЕС. Там у складі штурмової групи він протягом семи діб виконував спеціальне завдання [1]. Бракувало і часу, і досвіду: із такими роботами пожежники зустрілися вперше. Тож «прокручували» один за одним варіанти, на ходу випробували можливості їх виконання. Набутий досвід дуже допоміг колегам: завдання було виконано.

Секретар партійної організації воєнізованої пожежної частини № 4 Ленінського району Ю.І.Покормяко без вагань дав комсомольцю рекомендацію до вступу кандидатом у члени КПРС. Яку ж рису характеру виділив парторг у ній?

– Геннадію властива постійна готовність [2] до виконання свого службового обов’язку, – говорить старший лейтенант внутрішньої служби Ю.І.Покормяко. – Ми мали можливість на ділі пересвідчитись у цьому. Маю на увазі не тільки його участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ще до цього старший сержант не раз виїздив на тривожні виклики, відважно боровся з вогнем. Нагороджений знаком ЦК ВЛКСМ. Додам, що в екстремальних умовах на четвертому енергоблоці він ще раз виявив свої найкращі риси, його представлено до державної нагороди. На мою думку, партійні ряди поповнилися надійним товаришем.

Що ж стало поштовхом для Геннадія Пескуна у його рішенні пов’язати свою долю з партією?

– Одразу і не скажеш… Розумієте, головне у тому, що там я відчув силу партії, побачив, як по-справжньому комуністи виконують свій обов’язок перед Батьківщиною. Приклад такого ставлення у нашій групі подавали члени КПРС, капітани внутрішньої служби X.А.Алімханов і В.М.Чайка. Бачив, як самовіддано, не рахуючись ні з чим, ліквідовували наслідки аварії й інші комуністи. Вони завжди попереду. Саме з цими людьми хотів би бути і я, – сказав Геннадій. – Тому і подав заяву.

Прапор комунізму, 1986 р., 5.07, № 158 (2554).

[1] А яке ж саме? Дезактивувати бюст В.І.Леніна ?

[2] Чим відрізняється піонер від сосиски? Сосиску варити треба, а піонер завжди готовий. – Це анекдот тоді такий був.