Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Для майбутніх новоселів

Василь Зайчук

Ми з вами, чорнобильці

Певно, на шляхах, що ведуть до села Небрат, ще ніколи не було такої напруги, як нині. Раз у раз на обширний будівельний майданчик повертають потужні грузовики, навантажені цеглою, піском, іншими матеріалами, мчать у напрямі Бородянки порожняки…

На риштуваннях новобудови

На риштуваннях новобудови

На будмайданчику – теж без перебоїв і простоїв. Так би мовити, на очах все вище і вище зводяться риштовання, виростають нові і нові побудови. За короткий строк було введено в експлуатацію тимчасові споруди – їдальню, душові, роздягальні тощо. Це – для потреб будівельників, які приїхали сюди, щоб забезпечити житлом евакуйованих з 30-кілометрової зони Чорнобильської АЕС.

Розвантаження цегли

Розвантаження цегли

Основний обсяг робіт виконують трудівники столиці України (генпідрядчик – будівельно-монтажний трест № 3 комбінату «Київпромбуд»), їм допомагають посланці Кримської області. Всі працюють з повною віддачею, робочий день з семи ранку до 22-ї години.

Організованість і сумлінність виявляють також посланці заводу «Арсенал» імені В.І.Леніна. На будівництві створено партійну групу. Арсенальці зобов’язалися спорудити 10 будинків достроково, виконати роботи високоякісно.

заступник головного інженера…

Відповідальний за спорудження житла посланцями заводу «Арсенал» імені В.І.Леніна, заступник головного інженера об'єднання Н.М.Діденко проводить нараду з будівельниками. Фото Петра Довгодька

Не лише на плані-схемі об’єкта, а уже й на будівельному майданчику можна визначити обличчя селища. Воно налічуватиме 560 дворів. У кожному – будинок, підсобні приміщення. І все це – на мальовничій місцевості, в обрамленні садів.

Вечірній Київ, 1986 р., 10.07, № 159 (12774).