Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Книга – в радість

М.Хорошилова, заступник директора Київкниги

Швидко росте вахтове селище працівників Чорнобильської АЕС Зелений Мис. Поряд з житловими будинками тут зводяться об’єкти соціально-культурного призначення.

Книжкового магазину поки що нема. Проте книга увійшла в повсякденне життя будівельників, енергетиків, одне слово, усіх сьогоднішніх жителів селища.

Уже стало звичним для шанувальників книги кожної середи і щосуботи зустрічати в себе київських книгарів: виїзну торгівлю книгами за таким графіком організовано в Зеленому Мисі починаючи з серпня. З великим задоволенням завжди вирушають у чергову поїздку до Зеленого Мису книгарі магазинів «Книжковий світ», № 61 Дніпровського та № 80 Мінського районів. Працівники цих колективів С.А.Вархолова, Л.І.Дубіна, М.І.Глущенко, Л.М.Солодка, Т.П.Онищенко ретельно відбирають літературу на всі смаки. Завжди в асортименті новинки суспільно-політичної літератури, науково-популярні видання, технічна, художня, книги з питань мистецтва тощо.

Уже той факт, що під час виїздів до Зеленого Миса реалізовано друкованої продукції на суму понад 20 тисяч карбованців, говорить сам за себе. Енергетики та будівельники виявляють великий інтерес до книги, а ми, в свою чергу, можемо сказати, що цей інтерес задовольняємо. Незаперечний факт – книгарі тут бажані гості. Сподіваємось, що в недалекому майбутньому в Зеленому Мисі відкриється книжковий магазин. А поки – кожної середи і суботи до послуг трудівників виїзна торгівля київських книгарів-ентузіастів.

Прапор комунізму, 1986 р., 21.11, № 270 (2666).