Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Викид радіації

[А у самих що робиться]

Вашінгтон, 19. (ТАРС). Деякі державні підприємства США по виробництву ядерних зарядів і палива систематично порушують правила поводження з небезпечними відходами виробництва, що призводить до викиду радіації, зокрема в грунт і грунтові води. Як заявив у вівторок К.Фулц, представник головного лічильного управління (ГЛУ) – незалежної організації, яка здійснює нагляд за витрачанням федеральних коштів, – внаслідок цих порушень сталося значне забруднення навколишнього середовища.

Протягом двох років, підкреслив Фулц, співробітники ГЛУ ведуть розслідування діяльності ядерних підприємств у США. Однак досі вони не можуть визначити масштабів шкоди, заподіяної навколишньому середовищу цими об’єктами.

Міністерство енергетики, яке відає підприємствами по виробництву ядерних зарядів, відзначив Фулц, не зможе, наприклад, ліквідувати наслідків забруднення грунту і грунтових вод у результаті викиду радіації з об’єкта в Саванна-Рівері (штат Південна Кароліна), навіть якщо здійснюватиметься суворий контроль за його діяльністю протягом кількохсот років.

Помічник міністра енергетики М.Уолкер змушена була визнати обвинувачення, висунуті представником ГЛУ.

Радянська Україна, 1987 р., 20.03, № 65 (19868); Київська правда, 1987 р., 20.03, № 67 (18852).