Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Магістраль крокує до Славутича

У межиріччі Дніпра і Прип’яті по території трьох областей – Київської, Чернігівської та Гомельської – пройде нова магістраль, що з’єднає Чорнобильську атомну електростанцію з новим містом працівників АЕС – Славутичем.

– Від станції до Чорнобиля проляже дорога першої категорії, – розповів нашому кореспонденту головний інженер дирекції автомобільних шляхів, що будуються на території Київської області, республіканського виробничого об’єднання “Укравтодор” В.Р.Маницький. – Вона матиме чотири смуги руху. Північніше Чорнобиля магістраль пройде по 830-метровому залізобетонному мосту через Прип’ять. Споруджуватиме його колектив тресту «Мостобуд-1». Далі дорога перетне ще один 878-метровий міст через Дніпро, який збудує колектив ризького тресту «Мостобуд-5». Буде зведено ще шість невеликих мостових переходів та один шляхопровід на перетині автомагістралі і залізниці Чернігів – Янів.

В цьому році шляховики запланували ввести в експлуатацію 27.6 кілометра автомагістралі, а повністю всі роботи будуть завершені в четвертому кварталі наступного року.

Київська правда, 1987 р., 3.03, № 52 (18837).