Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Порушення техніки безпеки на АЕС

[А у самих що робиться]

Вашінгтон, 14. (ТАРС). Серйозні порушення техніки безпеки і посадових інструкцій виявила комісія по ядерному регулюванню на атомній електростанції в Піч-Боттомі (штат Пенсільванія).

Троє операторів, як з’ясувалось у ході перевірки, спали на чергуванні, а їхній безпосередній начальник під час нічної зміни читав журнал. Виявилося також, що оператори грали в електронні ігри на комп’ютерах, встановлених у центрах управління АЕС. Комп’ютери призначалися для забезпечення ряду виробничих операцій. «Усе це свідчить про те, що персонал не приділяв належної уваги своїм обов’язкам», – підкреслив представник комісії по ядерному регулюванню.

Сигнали про тривожний стан справ на АЕС у Піч-Боттомі надійшли в комісію ще наприкінці минулого року. Однак лише 31 березня вона розпорядилася зупинити АЕС, яка належить компанії «Філадельфія електрік компані». «Ми не дамо дозволу на відновлення роботи АЕС доти, поки всі проблеми не будуть розв’язані», – заявив голова комісії по ядерному регулюванню Л.Зіч. Однак де гарантія того, що такі порушення не мають місця на інших американських АЕС? Як визнав представник комісії, він таких гарантій дати не може.

Радянська Україна, 1987 р., 15.04, № 87 (19890).