Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Додаток № 3. Протокол засідання Мандатної Комісії Всеукр[аїнського] Правосл[авного] Церк[овного] Собору

20 жовтня 1921 р.

[читали 20/Х]

Мандатна Комісія в складі Голови о. П. Тарнавського, членів П. Михайленко, І. Житника, В. Скригина, [Я]. Чулаївського, [Хв]. Щуренка і писаря І. Білого склала цей протокол в тім, що при перевірці мандатів членів Першого Всеукраїнського Православного Собору признано триста вісімдесят сім мандатів відповідаючими Інструкції по скликанню В.П.Ц.С., а двадцять два мандати не відповідними Інструкції через те, що видані обраним на парафіяльних зборах в місцевостях, де відбувались повітові з’їзди.

Але приймаючи на увагу те, що зазначені двадцять два члени прибули з повітів і можуть бути корисними не тільки на Соборі, але й при поширенні ідеї відродження української автокефальної православної Церкви, Мандатна Комісія на підставі 6 Регламенту, затвердженого Собором, ухвалила довести про це Всеукр[аїнському] Правосл[авному] Церк[овному] Соборові і просити його вважати їх дійсними членами Собору з правом рішаючого голосу.

Голова комісії Прот[оіерей] Петро Тарнавський

Члени: Свящ[еник] Я. Чулаївський

Прот[оіерей] Хв. Щуренко

В. Скригин,

Павло Михайленко

Свящ[еник] І. Житник

Писар І. Білий

Ф. 3984. – Оп. І. – Спр. 62. – Арк. 76. Машинописна завірена копія, редагована від руки чорнилом. Підписи членів комісії зроблені чорнилом і олівцем.


Примітки

Подається за виданням: Перший всеукраїнський православний церковний собор УАПЦ. – Київ-Львів, 1999 р., с. 224 – 225.