Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Прес-конференція Ханса Блікса

Відень. (ТАРС). Генеральний директор Міжнародного агентства по атомній енергії (МАГАТЕ) Ханс Блікс висловив задоволення результатами свого візиту в Радянський Союз, у ході якого він відвідав Москву і Київ, побував на Чорнобильській АЕС. Радянські представники, заявив він на прес-конференції у віденському аеропорту, показали нам усе, що ми хотіли, дали вичерпні відповіді на наші запитання. Вісім місяців тому, коли ми побували нз АЕС невдовзі після аварії, ми могли констатувати, що обстановку там узято під контроль. Тепер становище на АЕС нормалізується, не зачеплені аварією агрегати почали працювати, люди поступово повертаються в рідні місця.

Говорячи про аварійний реактор, X.Блікс відзначив, що він закритий і не становить небезпеки. На підтвердження своїх слів генеральний директор МАГАТЕ повідомив, що він і відповідальні співробітники агентства, які супроводили його в поїздці, відвідали працюючий реактор. При цьому вони не користувались будь-якими захисними пристроями, бо в цьому не було потреби.

Висловивши переконання в доцільності й важливості дальшого розвитку ядерної енергетики у світі, X.Блікс підкреслив, що таку ж думку висловили під час візиту й офіційні представники СРСР. Незважаючи на чорнобильську аварію, сказав він, програма розвитку ядерної енергетики в Радянському Союзі виконується, і виконується успішно.

Київська правда, 1987 р., 20.01, № 16 (18801).