Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Чайки над селом

Л.Добровольський, спецкор «Київської правди». Яготинсьний район

Будови дружби і взаємовиручки

З будівельниками міжгосподарської пересувної механізованої колони № 33 тресту «Сумиоблагробуд» я зустрівся вперше минулого літа. Тоді протягом двох місяців на околиці села Пасківщина [1] вони, по суті, створили ще одне сучасне мальовниче селище, в 200 котеджах якого оселилися евакуйовані з 30-кілометрової зони Чорнобильської АЕС.

Бригада будівельників з…

Бригада будівельників з Краснопільського району – переможець змагання.

Враховуючи набутий досвід, штаб будівництва, який очолив М.М.Борисенко, спорудження 140 будинків поблизу села Супоївки [2] вирішив розпочати із закладення бази. Домовились із правлінням місцевого колгоспу про виділення у тимчасове користування квартир для будівельників, спорудили бетонно-розчинний вузол, котельню, їдальню, для зручності робітників неподалік від майданчика, де ведеться будівництво, встановили кілька вагончиків.

– До кінця травня ми здамо в експлуатацію всі 140 будинків, – розповідає Микола Михайлович, знайомлячи з новими вулицями. – Це майже на місяць раніше завдання. Якість роботи наших будівельників – відмінна. Про це можна почути і від новоселів, які вже оселилися тут у кількох будинках.

Ми виходимо на широку вулицю, по обидва боки якої виблискують чистими великими вікнами трикімнатні котеджі з верандами.

– Ще з тих часів, коли вся країна допомагала потерпілим від землетрусу в Ташкенті, стало традицією називати вулиці на честь будівельників. На карті села Супоївка ми теж залишимо згадку про себе, – продовжив М.М.Борисенко. – Оця, центральна, носитиме назву Сумська, а та, що далі, – Агробудівська. Чотири мільйони карбованців освоїмо ми тут до кінця місяця. А до завершення першого півріччя нинішнього року будуть здані і об’єкти соціально-культурного та побутового призначенння: адмінкорпус, їдальня на 50 місць, дитсадок, комплексно-приймальний пункт, лазня, їх спорудження завершуватиме трест «Сумипромбуд».

Серед кращих працівників Микола Михайлович називає молодого архітектора з Краснопільського району М.В.Іваненка, виконробів Н.Г.Грипася, Є.І.Білявцева, будівельників О.І.Шамрая, О.О.Ткаченка, Г.С.Доценка, Ф.Е.Ібрагімова.

Члени комсомольсько-молодіжного…

Смачні обіди готують члени комсомольсько-молодіжного колективу кухарів їдальні «Сумчанка» Людмила Анодіна, Валерій Горох, Валентина Чернявська.

Коли ми прямували вулицею мені 70-річчя Великого Жовтня, над новобудовами села з’явились такі знайомі і близькі мені ще з служби на флоті білі птахи з широким розмахом крил.

– Чайки?

– Так. Адже тут неподалік річка Супій, – пояснив Микола Михайлович.

Новобудови Супоївки

Новобудови Супоївки.

І згадалась мені розповідь старого моряка про те, що чайка – провісник добра і цастя, радісних зустрічей. Тож хай зустрінуть новоселів у нових будинках Супоївки радість, щастя і добро.

Київська правда, 1987 р., 14.05, № 111 (18896).

[1] 9 км на схід від Згурівки.

[2] 14 км на північ від Яготина.