Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

З пошти цих днів

Для життя і здоров’я людей

У своєму виступі по радянському телебаченню М.С.Горбачов, зокрема, сказав: незаперечний урок Чорнобиля полягає в тому, що в умовах дальшого розгортання науково-технічної революції питання надійності техніки, її безпеки, питання дисципліни, порядку й організованості набувають першочергового значення.

Так, потрібні справді найсуворіші вимоги скрізь і в усьому. Це ми, вчені, адресуємо і собі, адже перед нами поставлено особливо відповідальні завдання. Колектив нашого Харківського політехнічного інституту нині ще наполегливіше працює над прискоренням актуальних розробок та їх впровадженням у виробництво. Ми розуміємо: внесок кожного трудівника у виконання наших планів – це реальні кроки до здійснення накреслень партії в галузі дальшого піднесення економічного і соціального розвитку країни. Одне слово, наша праця – для блага людей, для зміцнення миру. Тому ми з глибоким задоволенням сприйняли заклик М.С.Горбачова до керівників США – з усією відповідальністю зважити міру атомної небезпеки, яка нависла над людством, і прислухатися до думки світового співтовариства. Нехай ті, хто стоїть на чолі Сполучених Штатів Америки, ділом продемонструють своє піклування про життя і здоров’я людей.

В.Атрощенко, Герой Соціалістичної Праці, академік АН УРСР.

Ласкаво просимо

Біда, яка скоїлась на Чорнобильській атомній електростанції, болем відізвалась в серці кожної радянської людини. Як особисте горе сприйняла її і наша сім’я. Ми з дружиною пережили знегоди війни, залишилися без батьків, без даху над головою. Спасибі добрим людям, Батьківщині, які допомогли нам – та хіба тільки нам – звестися на ноги, одержати професію. Таке ніколи не забувається.

Зараз я – офіцер запасу. Живу в Кривому Розі. Разом з дружиною будемо щасливі прийняти в себе на будь-який час дві сім’ї з потерпілого району. Приймемо їх як рідних, найближчих людей. Наша адреса: Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, вул.Будьонного, буд.11, кв.56. Ласкаво просимо до нашої хати, дорогі чорнобильці. Ми зробимо все, щоб вам тут сподобалось,

В.Жмихов, офіцер запасу. м.Кривий Ріг.

Не залишимо в біді

Щире співчуття викликала в наших серцях аварія на Чорнобильській АЕС. Всі ми живемо зараз єдиним – як допомогти тим, хто потрапив у біду, як найшвидше ліквідувати її наслідки. Сотні трудових колективів області надсилають частину зароблених коштів на рахунок № 904, який сьогодні відомий кожному.

Працівники нашого театру теж зроблять внесок у фонд допомоги чорнобильцям. На зборах ми одностайно вирішили передати на рахунок № 904 грошову премію, якою колектив відзначений за призове місце у соціалістичному змаганні серед театральних колективів країни, а також одноденний заробіток кожного члена колективу. Зараз ми проводимо репетиції вистав для школярів із потерпілих внаслідок аварії районів, які відпочиватимуть влітку у піонерських таборах на узбережжі Азовського моря. Сподіваємося, що наше мистецтво допоможе дітворі почувати себе у гостях так само затишно і весело, як вдома.

Ю.Романов, актор Запорізького обласного лялькового театру.

Радянська Україна, 1986 р., 29.05, № 121 (19626).