Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Хроніка добрих справ

На станції діє два енергоблоки потужністю 1 мільйон кіловат кожний. На сьогодні станцією вироблено понад 33 мільярди кіловат-годин електроенергії. Це дало змогу заощадити більш як 10 мільйонів тонн умовного палива.

Південно-Українська АЕС – Всесоюзна комсомольська будова. Тут працюють 1760 комсомольців, 49 комсомольсько-молодіжних колективів. Промислова дільниця № 2 складається з восьми таких колективів. До складу семи з них почесними будівельниками зараховані герої Великої Вітчизняної війни. Зароблені за них кошти колективи переказують до Радянського фонду миру. З початку року вже переказно понад 27 тисяч карбованців.

За десять років виросло селище атомобудівців та енергетиків, у якому живуть понад 32 тисячі чоловік. У селищі збудовано 525 тисяч квадратних метрів житла, три школи на 4700 місць, сім дитячих садків, лікарня на 240 ліжок, поліклініка на 800 відвідувань за день.

Росте селище будівельників і…

Росте селище будівельників і енергетиків Південно-Української АЕС.

У селищі діють 2 громадсько-торговельні центри, 19 магазинів продовольчих і промислових товарів, один книжковий, комбінат побутового обслуговування, баня [1], 18 підприємств громадського харчування.

Є тут вузол зв’язку на 2.5 тисячі номерів, аптека, тимчасові спортивний зал і клуб. Завершується будівництво Палацу культури і спорткомплексу.

Радянська Україна, 1986 р., 23.12, № 292 (19797).

[1] Та установа, що по-російськи зветься “баня”, по українськи зветься “лазня”. Тут мається на увазі саме лазня.