Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Цегла? Брак!

В.Драчук, начальник управління виробничо-технологічного комплектування управління будівництва АЕС.

Тривожний сигнал

Чимала кількість будівельних матеріалів, які надходять на будову, має, так би мовити, місцеву прописку. Це, зокрема, цегла, цемент, пісок, гранітний щебінь. Здавалося б, які можуть бути проблеми з їх постачанням?! А насправді місцеві будматеріали – це суцільна проблема.

Ось цегла Первомайського заводу будівельних матеріалів. Надходить вона неритмічно, з перебоями. А якість! Сорок процентів цегли після транспортування перетворюється на щебінь. Його вже стільки назбиралося, що й дівати нікуди. Інша проблема – цемент. У жовтні з Ольшанського цементного заводу його повинно було надійти 4.3 тисячі тонн. Ми ж одержали трохи більш як 2 тисячі тонн. Така аритмія щомісяця. Та й вибір марок дуже обмежений.

Не витримує ніякої критики вапно Варварівського заводу будівельних матеріалів. Воно запісочене. Ми змушені відмовлятися від такої продукції, чим ускладнюємо своє становище. Силікатну цеглу Матвіївського заводу відпускають без засобів пакетування, що теж призводить до втрат цінного будівельного матеріалу.

Радянська Україна, 1986 р., 23.12, № 292 (19797).