Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

З оцінкою “відмінно”!

В.Мостовий

Фоторепортаж

Коли ми з фотокореспондентом А.Євсєєвим приїхали у Феневичі [1], будинки, зведені трудівниками тресту «Київжитлорембудмонтаж», були повністю готові. Та й не тільки самі оселі, а й садибні споруди, паркани, навіть колективна чотирипрограмна телеантена… Одне слово, усе зроблено, як мовиться, «під віник» – заходь, хоч сьогодні, і живи!

Електромонтажник В.М.Пясецький

Електромонтажник В.М.Пясецький.

І, головне, не просто зроблено, а зі старанням, дбайливими, теплими руками. Саме це відзначали й евакуйовані з 30-кілометрової зони Чорнобильської АЕС, які приїздили якось у Феневичі, щоб поцікавитися ходом спорудження свого майбутнього житла.

Майже 40 будівельних організацій нашого міста зводять тут 90 будинків нової частини села. Генпідрядні функції виконує будівельно-монтажний трест № 1 Мінбуду УРСР. Перші роботи розпочалися у листопаді минулого року. Відтоді й до завершення своїх восьми будинків трудилися тут будівельники тресту «Київжитлорембудмонтаж» – мулярі Ю.Ф.Зубов, Р.В.Сокол, М.Д.Кудря, В.О.Шум, Є.Г.Ілікуца, столяри П.І.Кулинич, І.П.Лашун, маляр Г.Ф.Мартиненко, кранівник І.М.Марков, скреперист М.В.Спинов.

– Хочу відзначити, – говорить заступник керуючого трестом Л.С.Божок, – що усі вони вже мали досвід спорудження таких будинків, набутий минулого року в селі Небрат [2], де ми підготували до здачі 20 садиб. Тут, у Феневичах він нам добре прислужився. Зважте – трудозатрати на тисячу карбованців будівельно-монтажних робіт скоротилися майже на 40 процентів. Та й з проектувальниками з «Чернігівагропроекту» скоріше тепер знаходимо спільну мову при внесенні певних змін, спрямованих на поліпшення планування.

Фарбування вікон

Фарбування вікон.

Заходимо в один будинок, другий… Усе тут до ладу – і розташування просторих, світлих кімнат, і шпалери підібрано вдало, у тон. Бригада провела свій, так би мовити, «внутрішній» конкурс на краще опорядження помешкань. А відтак – з’явилися незаплановані елементи оздоблення стін, стелі. Та й на самій садибі зробили дещо «від себе». У сараях – непередбачені проектами сінники (а як же у селі без них?), сідала для курей, загородки для домашньої худоби. У кожній садибі – місткий мурований льох.

Чітко й оперативно керували діями трестівської бригади начальник дільниці С.Ф.Кокора і виконроб І.Я.Дячук.

Вулиця 70-річчя Жовтня в с.Феневичі

Вулиця 70-річчя Жовтня в с.Феневичі.

І ось уже настав момент коли електромонтажник Віктор Михайлович Пясецький підвісив «останню люстру (на знімку ліворуч), а маляри Ганна Федосіївна Мартиненко та Зінаїда Олександрівна Поліщук, яких ви бачите на нижньому фото, пофарбували останню віконну раму. Ретельно оглянувши кожну садибу, члени комісії поставили зусиллям будівельників одностайно оцінку – «відмінно»!

Нову вулицю в Феневичах, яку ви бачите на знімку, названо на честь 70-річчя Жовтня. Поруч із нею пролягли такі ж нові вулиці, яким присвоєно імена Дружби народів, Віктора Кибенка, Будівельників. Будинки на них поки що мають вигляд, як на виставці: хоч і красиво, і зручно, та необжито. Однак мине час і зашумлять, посаджені дбайливими руками їх господарів, яблуні, вишні, калини. І оселяться тут лелеки – птахи миру, любові й злагоди.

Прапор комунізму, 1987 р., 12.05, № 108 (2807).

[1] На р.Здвиж, 13 км на південний схід від Іванкова.

[2] 6 км на північ від Бородянки.