Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Листи до редакції

Готові допомогти

Болем відгукнулась у серцях людей звістка про аварію на Чорнобильській атомній електростанції. Співчуваємо людям, які вимушені покинути рідні домівки. З газет і радіо дізнались: евакуйованим надали грошову допомогу, безплатно видали одяг; всі чорнобильці одержали зарплату… Ми впевнені: держава допомагатиме цим людям і надалі. Та, вважаю, і ми всі гуртом, громадою можемо допомогти потерпілим. Пропоную створити добровільний фонд допомоги тим, хто потерпів від аварії. Перший внесок готовий зробити я. Повідомте, будь ласка, куди, на який рахунок, за якою адресою можна надіслати гроші або речі.

В.Кобзар. Криничанський район Дніпропетровської області.

Тато, мама і я

Майже чотири тисячі батьків з дітьми з різних областей республіки, зокрема, з району Чорнобильської АЕС і Києва, розпочнуть 25-й оздоровчий сезон в пансіонатах курорта Очаків Миколаївськоі області.

Якщо на початку свого існування тут знаходилося кілька дерев’яних будиночків для сезонного відпочинку, то нині пансіонати поповнилися капітальними спальними корпусами в одно-, дво- і тримісними кімнатами, мають широко розвинуту мережу теренкурів, ігрові та спортивні майданчики, атракціони, алею казок, різні лікувальні кабінети, чудові пляжі.

В об’єднанні нагромаджено чималий досвід для організації сімейного відпочинку. Славі пансіонатів сприяють ще й унікальні цілющі природно-кліматичні умови. Справа в тому, що ділянка моря в районі Очаків-Одеса – це єдине місце в Чорноморському басейні з величезними плантаціями підводних водоростей, багатих на йод, а біля Кінбурнської коси – на солі брому, завдяки чому насиченість повітря парами йоду й брому складає терапевтичну дозу для хворих на органи дихання, нервові і сердечно-судинні системи.

Періодично повітряні потоки насичуються ефіро-олійними випаровуваннями трав степової смуги і хвойно-степовими – Кінбурнської коси. Оточена з трьох сторін водою моря і лиманів, здравниця відзначається чистотою повітря із значним вмістом кисню та озону, а також своїми помірно-тепловими сонячними днями. Великі перспективи для розвитку курорту відкривають розвідані запаси ропи та лікувальної грязі, хлоридно-натрієвої мінеральної і термальної води. А невдовзі в об’єднанні пансіонатів буде створено санаторій пульманологічного і кардіологічного напрямів.

М.Климочко, директор пансіонату відпочинку «Очаків».

Хай вороги не тішаться

Аварія на Чорнобильській АЕС… Ці слова примусили нас забути про особисті справи, про особисті турботи і радості… Всі думки нині там, в тому селищі. Про людей, які в складних умовах чесно і мужньо роблять своє діло.

Ми розуміємо: сталася біда. І саме це викликало… неабияку радість у наших ворогів! Яких тільки пліток, чуток не вигадують! Яку антирадянську пропагандистську кампанію ведуть! Та хай вороги не тішаться нашим нещастям. Хай не лякають нас. У радянських людей вистачить сил, досвіду і мужності вистояти, подолати труднощі. Не такі труднощі і біди долали…

Не вдасться ворогам і похитнути авторитет нашої країни на міжнародній арені. Бо всі знають, що ми боролись і будемо боротися за мир на землі.

Є.Мельничук, пенсіонерка. Ківерці Волинської області.

Радянська Україна, 1986 р., 14.05, № 109 (19614).