Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Тисяча рядків про героїзм і людяність

Василь Зайчук

Вийшов 17-й у цьому році номер багатотиражної газети Чорнобильської АЕС «Трибуна энергетика». Він готувався на новому місці – в редакції іванківської районної газети, колектив якої прийняв і розмістив евакуйованих журналістів.

На відміну від попередніх номерів багатотиражка вийшла зменшеним форматом. Причина зрозуміла: працівники редакції лише обживаються на новому місці, налагоджують зв’язки з робкорами, вирішують питання поліграфічного забезпечення тощо. Та в даному випадку важливий зміст, яким виповнені публікації газети. «Двополоска» – це приблизно тисяча рядків тексту – розповідає про героїзм і мужність робітників, інженерно-технічних працівників Чорнобильської атомної електростанції, їх високе усвідомлення громадянського обов’язку, про щиросердність радянської людини.

«Запас людяності» – так називається стаття, надрукована на першій сторінці. Її автор, кореспондент «Трибуны энергетика» Олександр Сердюк, і раніше зустрічався з цими людьми, писав про їх трудові досягнення, наводив приклади взаємодопомоги. Та особливо вони виявили себе під час аварії на Чорнобильській АЕС і виявляють нині, в період роботи по ліквідації її наслідків. У матеріалі розповідається також про сердечність, з якою зустріли жителі Київщини евакуйованих, турботу про них місцевих партійних і радянських органів.

Кращі риси радянської людини відтворені і в інших публікаціях багатотиражки. В номері вміщено зарисовки про шанованих у Прип’яті трудівників-ветеранів, наставників молоді Катерину Миколаївну Петрову та Михайла Петровича Іщенка, інформаційні матеріали.

Завтра вийде черговий номер «Трибуни энергетика». Її тираж буде розповсюджено серед трудівників, які несуть вахту на Чорнобильській АЕС, тимчасово евакуйованих жителів Прип’яті.

Вечірній Київ, 1986 р., 14.05, № 111 (12726).