Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

31.10.1988 [Заява на проведення екологічного мітинґу]

31 жовтня цього року ініціативна група по підготовці мітингу подала в міську Раду народних депутатів м.Києва заяву щодо його проведення. Заяву підписали : академік АН УРСР Скороход А.В. (Ін-т математики АН УРСР), чл.-кор. АН УРСР Гродзінський Д.М. (Ін-т ботаніки), письменник Плачинда С.П., кінорежисер Ткаченко Ю.А., представники українознавчого клубу “Спадщина” та асоціації “Зелений світ”. Подаємо скорочений текст заяви.

Голові Ради народних депутатів м. Києва

Копії: Виконкомам Рад народних депутатів трудящих Московського, Печерського та Шевченківського районів

Заява

Інформуємо Вас про проведення мітингу громадскості “Екологія і ми” в неділю, 13 листопада 1988 р. біля арки возз’єднання України з Росією. Тривалість мітингу – з 13 до 17 годин, кількість учасників – близько 3 тис.чол. Мета мітингу – закликати громадян до активної участі в екологічному русі.Основні тези мітингу :

повну гласність в питаннях екології

нове мислення – надія людства

Передбачаються виступи провідних вчених, письменників, діячів культури республіки та країни (Київ, Москва, Ленінгад та ін. міста).

Про мітинг мають намір інформувати газети: “Литературная газета”, “Советская культура”, “Социалистическая индустрия”, “Экономическая газета”, “Правда України”, журнал “Энергия”, інші.

Будуть використані засоби підсилення голосу, а також засоби наочної агітації. Наші гасла: АЕС – на референдум!, Екології – правовий захист!, Народне господарство – на екологічні рейки!, “Зелені” – еднаймось!, Всю правду про Чорнобиль!, Відповідальних – до відповіді!

Організаційний комітет створює загін для охорони порядку на мітингу. В разі неможливості надати місце під аркою на честь возз’єднання України з Росією просимо для проведення мітингу надати площу Калініна або площу перед входом на Центральний стадіон.

Машинописна копія з архіву Л.К.Забави.