Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Сіють паніку і недовір’я

Кор.ТАРС. Тбілісі

[Від такого ж чую]

– Наклепницька кампанія навколо аварії на Чорнобильській АЕС, розв’язана в засобах масової інформації Заходу, спрямована на підрив довір’я до СРСР і до його мирних ініціатив, – сказав керівник делегації учасників італійського Опору А.Калетті кореспондентові ТАРС. Італійські партизани приїхали в нашу країну для участі в торжествах, присвячених Дню Перемоги.

– Перед приїздом у Тбілісі, – розповідає гість, – ми побували в Києві й Мінську. Разом з киянами брали участь у святковій Першотравневій демонстрації. Місто в чудове свято міжнародної солідарності трудящих було залите сонцем, осяяне посмішками людей. І яким же було наше обурення, коли ми дізналися, що західні засоби інформації повідомляють про «мертві» радянські міста, тисячі вбитих і поранених. Це – вигадки злостивців, які намагаються посіяти паніку і недовір’я між народами.

– Під шумок цинічної антирадянської істерії, – заявив наприкінці керівник делегації, – мілітаристські кола Заходу намагаються відвернути увагу світової громадськості від ядерних вибухів у Неваді, від варварських бомбардувань мирних лівійських міст.

Правда Украины, 1986 г., 9.05, № 106 (13376); Київська правда, 1986 р., 9.05, № 112 (18594).