Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Капітан міліції

В.Сало. Іванківський район

В Іванківському районі його знає чи не кожен житель. Капітан міліції Володимир Прокопович Мельниченко працює старшим державтоінспектором Іванківського райвідділу внутрішніх справ. Посада з неспокійних, не кабінетна. Щодня йому доводиться бувати в трудових колективах, вирішувати безліч різних питань з керівниками господарств, підприємств і організацій району, мати справу з невтомними трудівниками автомобільних трас – водіями. Мені розповідали, що навіть порушники правил дорожнього руху, а такі, на жаль, не перевелися, з повагою ставляться до старшого автоінспектора. Досвід, набутий за більш як п’ятнадцять років служби в органах внутрішніх справ, вимогливість до себе і підлеглих, непідробна щирість у стосунках з людьми, вміння орієнтуватися в будь-якій обстановці і приймати правильні рішення – характерні риси стилю роботи В.П.Мельниченка.

В один з червневих днів ми зустріли його в колгоспі імені Комінтерну. Невдовзі жнива, тому не зайве ще раз поговорити з колгоспними водіями, поцікавитися, як підготовлена до збирання врожаю техніка, при необхідності надати практичну допомогу. Звичайна буденна робота.

Та є в біографії В.П.Мельниченка дні, які не зітруться в пам’яті ніколи. Сигнал тривоги підняв працівників Іванківського РВВС серед ночі, а вже через дві години вони були в Прип’яті – 22 працівники райвідділу. Комуністу В.П.Мельниченку і його товаришам по роботі випало нести службу неподалік від четвертого реактора [1]. Вмілі і сміливі дії людей у міліцейській формі в перші години після аварії дістали високу оцінку. Нині кожен з них трудиться на своїй ділянці, як і в ту квітневу ніч, добросовісно виконує службовий обов’язок.

Трудівники колгоспу імені Комінтерну…

Трудівники колгоспу імені Комінтерну водій Д.П.Чиренко, завідуючий гаражем В.П.Дубас, старший державтоінспектор Іванківського РВВС В.П.Мельниченко, водії І.Т.Бондаренко, М.І.Іваненко, В.В.Кононенко.

Київська правда, 1986 р., 4.07, № 157 (18639).

[1] Ну, і що робили 22 міліціонери біля зруйнованого реактора? Стерегли радіацію, щоб не втекла із зони? Думаю, що насправді вони там були непотрібні, тому й розповідь така неконкретна.