Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Між серцями – межі немає

А.Макаренко

Як відомо, за концертно-виконавську діяльність останніх трьох років солістка Черкаської обласної філармонії, народна артистка УРСР Раїса Панасівна Кириченко стала лауреатом Державної премії УРСР імені Т.Г.Шевченка. Кошти від одного із звітних концертів вона переказала в Радянський фонд миру.

Болем у серці співачки відізвалася звістка про нещастя на Чорнобильській АЕС. Відразу подумки перенеслася в місто, в якому чотири роки тому дарувала його трударям свої пісні. Її, як і багатьох майстрів мистецтв республіки, Українське телебачення запросило тоді на передачу «Любов і шана», присвячену Дню енергетика.

– За подіями по ліквідації наслідків аварії стежу в пресі, – каже Раїса Панасівна. – Горе людей сприймаю як своє особисте, бо межі між нашими серцями немає.

Так уже повелося, що діячі радянського мистецтва живуть турботами свого народу, вчаться у нього. Патріотичний вчинок Р.П.Кириченко схвалили в першу чергу ті, для кого пісня стала долею. Заслужені працівники культури УРСР Діана та Василь Матющенки, заслужені артисти республіки Валентина Саввопуло, Володимир Чорнодуб і багато інших вирішили влаштувати авторські концерти, а виручені кошти переказати у фонд допомоги потерпілим від аварії.

Радянська Україна, 1986 р., 8.07, № 154 (19659).