Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

З шахтарським вогником

Б.Герценов, кор.РАТАУ

У Київську область потяглись автоколони з Донбасу. Шахтарський край, що недавно зустрів гірників, які брали участь у створенні захисної споруди під пошкодженим реактором Чорнобильської АЕС, знову простягнув руку допомоги потерпілим. Почато будівництво двох населених пунктів для евакуйованих сімей.

…Недалеко від сіл Рудницьке і Лехнівка Баришівського району забіліли наметові містечка. Тут розмістилися загони будівельників з Донецької області. Кращих своїх майстрів направили сюди будівельні підприємства. У короткий строк необхідно звести 530 будинків з надвірними будівлями. Треба також спорудити ряд соціально-побутових закладів.

– Обидва агромістечка повинні бути готові до середини вересня, – говорить заступник голови Донецького облвиконкому Є.І.Корягін. – Наші трудові колективи висунули зустрічний план: здати всі об’єкти до першого вересня. На озброєння взято перевірений на практиці вахтовий метод організації робіт, акорднопреміальну систему оплати праці і бригадний підряд.

Будівельники з комбінату «Донецькшахтобуд», чиї гірники вели проходку тунелю під реактором, за три дні влаштувались на новому місці, почали закладати фундаменти і вже зводять стіни. На них рівняються інші колективи. Бригада екскаваторників В.С.Козачка з тресту «Донецькспецбуд», наприклад, за день проклала трьохсотметрову траншею для водопроводу, сільські будівельники з Краснолиманського району, якими керує бригадир В.Ф.Бурмак, вже ведуть цегляну кладку десяти будинків.

Вечірній Київ, 1986 р., 8.07, № 157 (12772).