Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

У фонд допомоги

С.Дробина, редактор багатотиражної газети «Машинобудівник»

В ці дні не лише самовіддано працюють над виконанням підвищених соціалістичних зобов’язань, а й оперативно виконують термінові спецзамовлення для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС трудівники виробничого об’єднання «Більшовик». До партійного комітету підприємства надходять численні заяви заводчан з проханням відрядити їх на допомогу тим, хто працює в зоні електростанції. Одними з перших готовність стати до лав добровольців виявили комуністи обрубник чавуноливарного цеху О.М.Очеретін і фрезерувальник механоскладального цеху А.І.Надточій.

Машинобудівники перераховують одно- чи дводенний заробіток у фонд допомоги Чорнобилю. Понад 2.6 тисячі карбованців зарплати переказали трудівники інструментального цеху. Більш як 500 карбованців – котельники. Першими попрохали про це начальник цеху В.М.Малинка, завідуючий розподільним бюро А.Г.Спиридонов, електрозварники О.В.Карась, О.І.Онищенко та А.П.Козленко, котельник Я.В.Скорик.

Від десяти до 25 карбованців вніс кожен трудівник механоскладального цеху. Приклад показали бригади токарів Героя Соціалістичної Праці М.І.Сукретного, фрезерувальників В.М.Касянюка, комплексний колектив А.В.Григоровича. Сто шістдесят таких заяв також надійшло до бухгалтерії від комуністів і безпартійних членів бригад токарів, очолюваних М.М.Кращенком та А.Д.Дмитренком, фрезерувальників А.А.Косарєва, комплексної бригади В.С.Шума.

Прапор комунізму, 1986 р., 8.07, № 160 (2556).