Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Про хід будівництва Славутича

Бюро обкому Компартії України розглянуло питання про хід будівництва міста Славутича. У прийнятій постанові відзначається, що виробниче об’єднання «Комбінат» Мінатоменерго СРСР і Головне виробничо-розпорядче управління Міненерго СРСР, виконуючи постанови ЦК КПРС і Ради Міністрів СРСР про будівництво нового міста для постійного проживання працівників Чорнобильської АЕС, відповідної постанови бюро обкому партії, організували своєчасне виготовлення і видачу проектної документації, підготовку території для проведення робіт. У найкоротші строки виконано значний обсяг на спорудженні тимчасового селища будівельників «Лісовий», бази підрядних організацій.

Разом з тим, хід розгортання робіт по забезпеченню введення в установлені урядом строки в поточному році об’єктів житла, соціально-культурного, побутового і комунального призначення не відповідає необхідним темпам. Виробничим об’єднанням «Комбінат» (Є.І.Ігнатенко) із запізненням винесені в натуру червоні лінії містобудівельних комплексів, непостійно проводиться авторський і технічний нагляд, неоперативно розглядається питання ув’язки проектних рішень. Головним виробничо-розпорядчим управлінням (В.Т.Кизима), трестом «Славутичатоменергобуд» (В.М.Свинчук) слабо організовано будівництво котельні, магістральної мережі каналізації, водопроводу, енергетики, внутріміських шляхів. У цілому на будові рівень організації праці й управління низький.

Затягуються вирішення питань забезпечення міжміського і місцевого зв’язку, транспортного сполучення. Не все зроблено по організації громадського харчування, побуту, медичного і торговельного обслуговування.

Є істотні недоліки в проведенні партійно-політичної і виховної роботи.

Бюро обкому партії визнало роботу Головного виробничо-розпорядчого управління Міненерго СРСР, тресту «Славутичатоменергобуд», виробничого об’єднання «Комбінат» Мінатоменерго СРСР по організації будівництва міста Славутича незадовільною.

Членів КПРС В.Т.Кизиму, В.М.Свинчука, Є.І.Ігнатенка зобов’язано поліпшити керівництво будівельним комплексом, усунути допущене відставання. Визначено першочергові об’єкти комунального господарства, інженерні споруди і комунікації, строки їх здачі в експлуатацію, рекомендовано організаційні заходи, виконання яких дасть можливість у третьому кварталі ввести в дію запланований обсяг житла і соцкультпобуту всіма учасниками будівництва міста.

Прип’ятський міськком партії (В.Г.Лук’яненко) зобов’язано поліпшити політичну й організаторську роботу в трудових колективах. Посилити вимогливість до керівників усіх ланок за забезпечення високої дисципліни й організованості, виконання завдань в установлені строки.

Поставлено вимогу перед облпрофрадою поліпшити організацію соціалістичного змагання між трудовими колективами будівників міста за скорочення строків і підвищення якості виконуваних робіт. Обком комсомолу зобов’язано взяти під повсякденний і неослабний контроль організацію роботи ударного комсомольського загону, забезпечити його використання на провідних і найбільш відповідальних ділянках будівництва міста.

Київська правда, 1987 р., 18.03, № 65 (18850).

Тобто попри всі переможні рапорти, якими ряснів попередній тиждень (з 10.03.1987 р. почавши), насправді ситуація виявилась поганою. Це повністю відповідає задачі совєтської преси – створювати враження безперервних і все наростаючих успіхів незалежно від реального ходу справ.