Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Розповіді про мужність і героїзм

Капітан А.Малахов

Сміливість і стійкість виявляють у ці дні трудящі Київської області і Чорнобильського району, радянські воїни при ліквідації наслідків аварії на АЕС

Особистим прикладом

Щодня для виконання поставлених завдань у зону Чорнобильської АЕС виходять спеціальні машини. Після повернення їх необхідно обробити, а особовий склад, який їх обслуговує, помити і переодягти. Це відповідальне завдання щодня лягає на плечі воїнів підрозділу спеціальної обробки.

Колона бойових машин, очолювана старшим лейтенантом А.Кондратьєвим, прибула у район атомної станції, що зазнала аварії, однією з перших.

У найкоротший строк техніка була розконсервована і готова до виконання бойового завдання. Воїни діяли чітко і впевнено, добре розуміючи, що від якості їх роботи залежить здоров’я людей.

Не одразу старшому лейтенанту Кондратьєву вдалось добитися високих стабільних показників роботи. Важко доводилось на перших порах. Але комуністи на чолі з секретарем партійної організації старшим лейтенантом В.Чиркіним зуміли організувати людей, мобілізувати їх на самовіддану роботу. В результаті продуктивність праці різко зросла. Якщо в перші дні підрозділу Кондратьєва вдавалось обробити тільки 300 одиниць техніки за добу, то надалі завдяки чіткості і злагодженості її кількість зросла в кілька разів.

У цьому велика заслуга комуніста Кондратьєва. Його особистий приклад самовідданого виконання свого обов’язку краще будь-яких слів запалював людей на ратний труд [1]. Не раз, щоб не зірвати швидку обробку техніки, комуніст підміняв за кермом втомлених водіїв і підвозив воду для приготування спеціальних розчинів.

Турбота про людей – ще одна характерна риса передового офіцера. Повертаючись у розташування після виконання бойового завдання, він завжди цікавиться самопочуттям підлеглих, чи вчасно доставлено обід, яка його якість.

Особливу увагу Кондратьєв приділяє індивідуально-виховній роботі з воїнами. Часто його можна бачити за розмовою з солдатами і сержантами після прослуховування новин, він завжди обговорює підсумки їх роботи за день.

Надихаючи людей словом і особистим прикладом, комуніст Кондратьєв упевнений: як би не лютувала стихія, вона обов’язково буде приборкана завдяки мужності і витримці радянських людей.

Спеціальний спільний випуск: Київська правда, 1986 р., 15.06, № 142 (18624) + Ленинское знамя, 1986 г., 15.06, № 138 (12632).

[1] Ну що ратного у митті машин?