Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

АЕС: з повідомлень політуправління КВО

Другий місяць триває уперта боротьба з невидимим ворогом. Ліквідуючи наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, воїни високоякісно виконують завдання. У донесеннях, що надходять в політуправління округу, часто можна зустріти прізвище офіцера Є.Ішина. Особовий склад підрозділу, яким командує офіцер, веде радіаційну розвідку, здійснює дозиметричний контроль місцевості, проводить дезактивацію будівель і шляхів у тридцятикілометровій зоні. Виконуються й інші відповідальні завдання урядової комісії.

«Комуніста Є.Ішина відзначають висока професійна підготовка, наполегливість у досягненні поставленої перед колективом мети, вірність партійному і службовому обов’язку, – пише політпрацівник М.Єгоров. – Євгеній Миколайович постійно там, де складніша обстановка, де потрібен його вплив, присутність, де необхідна командирська вимогливість, чіткість управління підрозділом».

Напружено трудиться старший лейтенант М.Безбородов. Під його керівництвом особовий склад взводу веде радіаційну розвідку з вертольота. Інколи доводиться робити по 30-40 замірів. При цьому забезпечується їх точність і своєчасність. Подібно своєму командиру діють сержант М.Мурмило, єфрейтор Т.Павлюк.

Командири і політпрацівники підрозділів добре усвідомлюють, що робота по ліквідації наслідків аварії вимагає від воїнів максимального напруження моральних і фізичних сил. Тому вони виявляють турботу і увагу до своїх підлеглих, роблять все від них залежне, щоб створити їм сприятливі умови для життя і відпочинку.

У підрозділах розгорнулась боротьба за взаємозамінність, освоєння суміжних спеціальностей. Так, наприклад, молодший лейтенант І.Логвинов підготував собі заміну. Тепер з його обов’язками успішно справляється сержант Ю.Журавльов.

У вирішенні питань бойової роботи, організації паркової служби, розміщення особового складу, харчування воїнів беруть активну участь комуністи С.Нечипоренко і В.Дягильов. Секретарі партійної і комсомольської організацій підрозділу є надійними помічниками командира.

Дружна і спільна робота командирів і політпрацівників, комуністів і комсомольців сприяє якісному і своєчасному виконанню завдань, що стоять перед підрозділами.

Спеціальний спільний випуск: Київська правда, 1986 р., 15.06, № 142 (18624) + Ленинское знамя, 1986 г., 15.06, № 138 (12632).