Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Естафета передана нам

Лейтенант В.Масалитін

Не зменшується напруга боротьби із стихією, що розлютувалася на Чорнобильській АЕС. І, як завжди, ведучи за собою інших, на передньому краї – комуністи і комсомольці. Тут, за екстремальних умов, радянські воїни ще і ще раз демонструють сміливість і рішучість, непохитну відданість обов’язку.

Ці якості повною мірою властиві і дозиметристу старшому сержанту А.Діденку. Один із перших, хто увійшов в особливу зону, він швидко і високоякісно виконує всі поставлені перед ним завдання, працює напружено, не шкодуючи себе. А коли трапляється вільна хвилина, Діденко допомагає оформляти наочну агітацію. Одне слово, віддає всі сили нелегкому поєдинку з підступним атомом, що вийшов з-під контролю людини.

Дивлячись на таких, як комуніст Діденко, особливо гостро розумієш, наскільки нерозривний зв’язок поколінь, як глибоко витоки мужності і героїзму, виявлені сьогодні радянськими воїнами у Чорнобилі. Саме так – відважно, самовіддано – воювали на полях громадянської і Великої Вітчизняної наші батькі і діди. Саме так – думаючи тільки про долю Батьківщини, встали на її захист в хвилину грізної небезпеки.

Сьогодні естафета передана нам. І син фронтовика, який загинув смертю хоробрих на Курській дузі, старший сержант Діденко з честю несе її далі [1].

Спеціальний спільний випуск: Київська правда, 1986 р., 15.06, № 142 (18624) + Ленинское знамя, 1986 г., 15.06, № 138 (12632).

[1] Отже, народився не пізніше 1943 р. 1986 – 1943 = 43 роки йому нині або більше. Отже, старший сержант призваний із запасу.