Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Іменем лейтенанта Правика

М.Лук’янчук

Віднині цим легендарним іменем названо одну з вулиць селища міського типу Бородянка. Увічнення пам’яті Володимира Правика, котрий одним з перших вступив у боротьбу з вогнем під час аварії на Чорнобильській АЕС і віддав своє життя, виконуючи обов’язок, – це щира данина глибокої людської шани.

Третього серпня в районі Шевченкове селища Бородянка відбувся мітинг, присвячений цій події. Відкриваючи його, заступник начальника Бородянського районного відділу внутрішніх справ по політичній частині Б.В.Соболь висловив від імені колег, усіх присутніх на мітингу слова найщирішої вдячності матері Володимира Н.І.Правик, яка виховала сина мужньою людиною.

І ось на трибуні скромиа жінка – медична сестра Бородянської центральної лікарні Н.І.Правик:

– Боляче усвідомлювати, що серед нас немає Володі. Тільки матері можуть зрозуміти і розділити наше горе. Він був нашим гідним сином і вірним сином Вітчизни. Ще раз спасибі за пам’ять про Володю.

Звертаючись до працівників міліції, начальник обласного управління внутрішніх справ Київського облвиконкому, генерал-майор міліції В.М.Корнійчук закликав їх завжди і в усьому пам’ятати про честь, благородство, обов’язок перед Батьківщиною.

Голова виконкому Бородянської селищної Ради народних депутатів О.В.Левадна зачитує рішення виконкому про присвоєння вулиці імені лейтенанта Правика. На фронтоні нового двоквартирного будинку з’являється табличка: «Вулиця Лейтенанта Правика».

Київська правда, 1986 р., 8.08, № 184 (18666).